Treceți la conținutul principal

Generaţia " am 20 de ani si încredere in mine"!


Zilele acestea m-am gândit intens la ce înseamnă cu adevărat afirmaţia:"Am 20 de ani şi toată viaţa înainte!" Am întâlnit grupuri de "20 de ani şi toată viaţa înainte", a căror omogenitate constă în perfectă îmbinare a plăcutului.. cu plăcutul. Încă novici în ale vieţii. Aveau acele zâmbete cu adevărat satisfăcute pe chip şi radiau de veselie. Unii ar putea spune că sunt adolescenţi intarziati care îşi vor da seama că viaţa nu e atât de uşoară cum cred ei şi care vor reveni la realitate poate prea târziu. Societatea de obicei îi blamează şi apoi îşi plânge sieşi de milă pentru generaţiile care vor conduce ţara. Apoi la 180 de grade de această atmosferă am văzut şi categoria de “Am 20 de ani şi nu ştiu dacă mă îndrept spre depresie sau viaţa”.
Factorul comun al acestor doi poli opuşi îl reprezintă vârsta. Acea trecere pentru unii prea bruscă de la adolescent la viaţa reală în care fiecare ne trezim buimaci şi ameţiţi. În această tumultoasă perioadă a vieţii noastre, mă întreb: “Când a devenit cu adevărat rău să fim mai puţini concentrate pe viitorul nostru? Este cu adevărat ignorant faptul că dorim să fim veseli şi la 20 de ani sau trebuie să ne îngropăm în servicii, facultăţi şi griji până când nu mai ştim face diferenţa între relaxare şi pauză de cafea.
Da, trăim cu toţii în secolul vitezei şi toată lumea din jurul nostru aruncă după noi cu lozinci furate din cărţi cu nume celebre cum ar fi “Secretele unui antreprenor de succes”, crezând că aşa “se prinde ceva de noi”. Ei bine, eu cred că noi alegem dacă se prinde ceva de noi, sin oi alegem cât de repede asimilăm sau nu informaţiile care ne sunt vârâte sub nas. Noi discernem ce e bine şi ce nu pentru noi, pentru că acum, mai mult ca niciodată suntem complet stăpâni pe viaţa noastră. Acum trebuie să învăţăm să facem lucrurile relaxaţi şi învăţăm şi că viaţa nu e nici atât de uşoară cum credeam acum un an sau doi, dar nici nu trebuie văzută ca pe un deşert al depresiei. Învăţăm că noi putem muta munţii din loc, dar în primul rând prin energia pozitivă care încă domneşte în fiecare fibră tânără a corpului nostru. Acum muncim în locuri care probabil nu ne convin, dar tot acum trebuie să ne sădim încrederea de necurmat în ceea ce vom deveni. Avem doar şi deja 20 de ani. Acum ne formăm, şi în formarea noastră pozitivismul trebuie să fie factorul cheie iar relaxarea uş ape carea aceasta o deschide. Nu e bine ca la 20 de anis a fii încordat în privinţa viitorului cum nu e bine ca la 40 de anis a nu ştii încă pec e drum să o apuci.

                                                                                Semnat: “Am 20 de ani şi privesc viitorul cu încredere”

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nivel de sarcasm? high!

Ţin minte că o dată cineva mi-a spus că eu nu sunt sarcastică intenţionat ci că sarcasmul face parte din mine la fel cum inima mea e programată să pompeze sângele în corp. Adică un fel de " Bitch, cuvântul sarcasm a fost inventat pentru a te descrie pe tine!" Poate altă persoană în locul meu s-ar fi şucărit, dar eu personal mă bucur din plin de talentul meu (înnăscut se pare) de a fi sarcastică cu orice ocazie , asta pentru că întotdeauna am considerat că sarcasmul este o dovadă că nu sunt un specimen chiar aşa prost de homo sapiens şi că sunt ceva şanse să prezint oarecare urme de inteligenţă. Acestea fiind spuse astazi mi-am propus sa fac un shooting cu o serie de poze care prezinta o oarecare urma de sarcasm si umor . Enjoy!

Succes fără reţeta

La 20 de ani am hotărât că vreau să am succes! Dar cine nu vrea? Veţi spune... Ei bine, nu vă las să comentaţi, sau cel puţin nu încă. Aşa că în vederea pregătirii viitoarei mele vieţii ca om de succes mi-am luat toate măsurile necesare, adică m-am aşezat în fotoliul din sufrageria mea, mi-am aprins o ţigară şi am aşteptat, imaginându-mi cum voi arăta eu plină de succes.. Nu, nu.. Poleită cu succes şi bineînţeles mi-am imaginat cum toate cunoştinţele mele îşi vor petrece întreaga viaţă prin baruri de ciudă... Ce mai?! Eram pe umărul lui Hitler şi îi şopteam la ureche deja.. La un moment dat mă opresc din visat şi încep să mă pipăi. Pulsul: normal. Pielea: de aceeaşi culoare nudă: ochii verzi, strălucitori şi la locul lor. Succesul nu era nicăieri! Mă încrunt şi mă gândesc ce nu am făcut bine... A, da! Nu am deschis geamul! Şi dau fuga la geam, îl deschid larg (ştiţi voi, să între mult) şi mă aşez din nou pe fotoliu cu o ţigară în mâna. Am stat aşa... Trei zile şi trei nopţi şi până la

Ai carte, n-ai parte ,fara o facultate

Pfuai! Aud deseori că viaţa de student este atât de uşoară în România, că oricine poate face o facultate ca mai apoi să lucreze în saormerie. Băi fraţilor, în proporţie de 80% dintre cei care cred că studenţi trândăvesc sau că fac o facultate degeaba, abia dacă şi-au luat bacul cu notă de trecere, ce să mai vorbim despre a urma studii universitare, aşa că eu cred că a venit vremea să explicăm puţin cum stau treburile de fapt prin universităţi şi cât de benefic este sau nu, să îţi mai consumi 3-4 ani din viaţa învăţând. Oameni buni încep prin a spune că sunt studentă la Poli. Cei care ştiu cât de cât ce se întâmplă pe acolo vor spune " Uite mă, încă una care se crede deşteaptă!" Cei care nu ştiu cu ce se mănâncă ingineria se vor întreba ce voiau să spună ceilalţi. Ca să nu vă las în ceaţă vă spun eu: Politehnică este una dintre cele mai vechi specializări academice spre care se îndreaptă bărbaţii, se mânca cu circuite digitale, chestii nasoale despre construcţia maşinilor,